Opettajat

Tokion Suomi-koulussa työskentelee kuusi opettajaa. Opettajien äidinkieli on suomi. Opettajat suunnittelevat koulukertojen teemat ja ajankäytön yhdessä. Lisäksi jokainen opettaja suunnittelee itsenäisesti oman pienryhmänsä opetuksen koulun opetussuunnitelman pohjalta. Opettajat ilmoittavat koulukerroista ja läksyistä opetusryhmät kohdan ryhmäkohtaisilla sivuilla. Opettajat pitävät tarvittaessa vanhempainvartteja eli yksityisiä keskusteluhetkiä huoltajien kanssa. Opettajiin voit ottaa yhteyttä sähköpostilla.

anna_maeda_3-vuotiaat.jpgHei! Olen Anna Maeda ja olen Tokion Suomi-koulun vastaava opettaja. Opetan Suomi-koulussa 3-vuotiaiden ryhmää. Asun Japanissa pysyvästi ja olen kahden pienen pojan äiti. Muutin Japaniin vuonna 2008; pidän tällä hetkellä pientä breikkiä työelämästä ja olen kotona poikien kanssa. Pidämme puistoilusta ja ulkoilusta. Vapaa-ajallani tykkään lukea ja värkätä käsitöitä; ompelukone surisee kodissani usein.

Anu_Jokikokko.jpgMoi! Olen Anu Naruse ja opetan Suomikoulussa 4-5-vuotiaiden esiopetusryhmää. Olen kotoisin Oulun syrjäkyliltä, ja muutin Tokioon joulukuussa 2014. Harrastuksiini kuuluvat tällä hetkellä japaninkielen opiskelu ja yliopistotutkinnon parissa raataminen. Kaiken vapaa-ajan, minkä pystyn haalimaan, vietän piirrellen, maalaillen ja askarrellen sekä jo useamman vuoden ajan olen kirjoitellut erilaisia tarinoita ja kertomuksia, joiden julkaisua olen suunnitellut vakavasti jo jonkin aikaa. Olen ammatiltani merkonomi, joten opettaminen on minulle uusi asia, mutta sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla otan haasteen vastaan.

Olen Heidi Salmela ja opetan Tokion Suomikoulussa 6-10 vuotiaita Heidi_Salmela_kuva.jpglukutoukkia. Olen kotoisin Satakunnasta, mutta asunut Japanissa vakituisesti vuodesta 2012. Samana vuonna aloin opettamisen Suomikoulussa. Suoritin kandidaatin tutkinnon Aasian tutkimuksesta amerikkalaisessa Temple Universityssa Japanissa, josta valmistuin joulukuussa 2015. Tällä hetkellä olen töissä kansainvälisessä yrityksessa Tokiossa. Töiden ja Suomikouluopetuksen välissä vietän aikaa kuntosalilla, Saitaman-prefektuurissa maakuntamatkaillen ja uusia Onsen-kylpylöitä etsien.

Hei, olen Kaisa Nevalainen, ja opetan Suomi-koulussa Kaisa_Nevalainen2.jpg
Lukutoukat-ryhmässä. Tokioon olen muuttanut perheen kanssa elokuussa
2018 - olemme täällä pari vuotta komennuksella. Meillä on kaksi tytärtä,
ja mukana Japanissa on myös kissamme Milli. Olen sosionomi (YAMK), ja
työurani olen tehnyt lastentarhanopettajana vuodesta 2001. Olen saanut
työskennellä eri-ikäisten lasten kanssa, ja on hienoa saada jatkaa
lasten kanssa työskentelyä Suomi-koulussa. Suomessa harrastuksiini
kuuluu opiskelu, lenkkeily ja leipominen, Tokiossa lisäksi puutyöt ja
blogin pitäminen.

Iines_Lamsa2.jpg

Hei, olen Iines Lämsä, syksyllä 2018 Tokioon muuttanut kääntäjä ja kieltenopettaja (FM).Tokion Suomi-koulussa luotsaan Koululaisryhmää. Olen kotoisin Turusta, jossa valmistuin filosofian maisteriksi ja opetin kieliä peruskoulussa ja kansalaisopistolla. Tokiossa työskentelen kääntäjänä. Vapaa-ajallani matkustan, luen, tanssin ja haaveilen; seuraavaksi haluan opetella japania todella hyvin ja tulla taitavaksi sukeltajaksi.

Moi, olen Viivi Nevalainen, ja toimin Suomi-koulussa 3-vuotiaiden Viivi_Nevalainen.jpgryhmänavustajana.Muutimme perheeni kanssa Tokioon elokuussa 2018 ja suoritan lukiota täällä. Asumme Japanissa pari vuotta, isäni komennuksen vuoksi. Pidän pienten lasten kanssa touhuamisesta. Suomessa minulla on pieniä serkkuja, joiden kanssa olen viettänyt paljon aikaa. On mahtavaa pystyä jatkamaan lasten kanssa touhuamista täällä Japanissakin. Vapaa-ajallani kirjoitan kirjekaverilleni, leikin kissamme kanssa, käyn kävelyillä sekä pidän yhteyttä ystäviini.

Kiinnostaako opettajan tai apuopettajan pesti? Lisätietoja: Toimintaan mukaan