Opettajat

Tokion Suomi-koulussa työskentelee kuusi opettajaa. Opettajien äidinkieli on suomi. Opettajat suunnittelevat koulukertojen teemat ja ajankäytön yhdessä. Lisäksi jokainen opettaja suunnittelee itsenäisesti oman pienryhmänsä opetuksen koulun opetussuunnitelman pohjalta. Opettajat ilmoittavat koulukerroista ja läksyistä opetusryhmät kohdan ryhmäkohtaisilla sivuilla. Opettajat pitävät tarvittaessa vanhempainvartteja eli yksityisiä keskusteluhetkiä huoltajien kanssa. Opettajiin voit ottaa yhteyttä sähköpostilla.

anna_maeda_3-vuotiaat.jpgHei! Olen Anna Maeda ja olen Tokion Suomi-koulun vastaava opettaja. Opetan Suomi-koulussa 3-vuotiaiden ryhmää. Asun Japanissa pysyvästi ja olen kahden pienen pojan äiti. Muutin Japaniin vuonna 2008; pidän tällä hetkellä pientä breikkiä työelämästä ja olen kotona poikien kanssa. Pidämme puistoilusta ja ulkoilusta. Vapaa-ajallani tykkään lukea ja värkätä käsitöitä; ompelukone surisee kodissani usein.

uniqlo.jpg

Tervehdys! Olen Harri Ruohonen, 29-vuotias tamperelaistumisen kautta tokiolaistunut savolaisnuorukainen, ja opetan yli 11-vuotiaiden Aarteenetsijöiden ryhmää. Olen koulutukseltani historian hum.kan. ja maaliskuusta -15 lähtien yleisten kielitieteiden M.A. Viimeisestä viidestä vuodesta olen asunut Japanissa neljä. Isona minusta tulee nykyistä pienempi ja mahdollisesti yliopisto-opettaja; aloitan tohtoriopinnot Daito Bunka yliopistossa huhtikuussa 2015. Harrastan elokuvia, pelejä, kirjallisuutta, airsoftia sekä lenkkeilyä. Olen laulanut vuosikaudet myös erinäisissä kuoroissa."

Anu_Jokikokko.jpgMoi! Olen Anu Jokikokko ja opetan Suomikoulussa 4-5-vuotiaiden esiopetusryhmää. Olen kotoisin Oulun syrjäkyliltä, ja muutin Tokioon joulukuussa 2014. Harrastuksiini kuuluvat tällä hetkellä japaninkielen opiskelu ja yliopistotutkinnon parissa raataminen. Kaiken vapaa-ajan, minkä pystyn haalimaan, vietän piirrellen, maalaillen ja askarrellen sekä jo useamman vuoden ajan olen kirjoitellut erilaisia tarinoita ja kertomuksia, joiden julkaisua olen suunnitellut vakavasti jo jonkin aikaa. Olen ammatiltani merkonomi, joten opettaminen on minulle uusi asia, mutta sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla otan haasteen vastaan.

Olen Heidi Salmela ja opetan Tokion Suomikoulussa 6-10 vuotiaita Heidi_Salmela_kuva.jpglukutoukkia. Olen kotoisin Satakunnasta, mutta asunut Japanissa vakituisesti vuodesta 2012. Samana vuonna aloin opettamisen Suomikoulussa. Suoritin kandidaatin tutkinnon Aasian tutkimuksesta amerikkalaisessa Temple Universityssa Japanissa, josta valmistuin joulukuussa 2015. Tällä hetkellä olen töissä kansainvälisessä yrityksessa Tokiossa. Töiden ja Suomikouluopetuksen välissä vietän aikaa kuntosalilla, Saitaman-prefektuurissa maakuntamatkaillen ja uusia Onsen-kylpylöitä etsien.

Mari_Liflander_kuva.jpg

Moi! Olen Mari Lifländer ja opetan Tokion Suomi-koulussa lukemista lukemaan opettelevien (Lukutoukkien) ryhmässä sekä Koululaisryhmässä. Koulutukseltani olen sekä luokanopettaja että englannin opettaja, vaikken Suomessa kyseisiä töitä olekaan ehtinyt vielä tehdä. Japaniin muutin syksyllä 2016 ja asun täällä toistaiseksi, mutta kuitenkin jokseenkin pysyvästi. Japanin kielitaidoltani olen aloittelija, joten haaveissani on aloittaa intensiivinen japanin opiskelu jossakin vaiheessa. Vapaa-ajallani pidän tv-sarjojen katselusta, musiikin kuuntelusta, karaokesta sekä leipomisesta.

Maritta_Kela_kuva.jpgHei vaan! Olen Maritta Kela ja avustan Suomi-koulussa 3-vuotiaiden ryhmässä.Olen kotoisin Kainuun perukoilta Suomussalmelta, mutta sittemmin Vaasan kautta ainakin osin tamperelaistunut suomen kielen maisteriopiskelija. Taustalla minulla on suomen kielen ja Japanin kielen ja kulttuurin kandidaatintutkinnot. Parhaillaan vaihto-opiskelen Daitō Bunkan yliopistossa pääasiassa japanin opettamiseen toisena/vieraana kielenä liittyviä opintoja. Valmistuttuani minusta tullee kielten opettaja, kirjastonhoitaja tai jotain ihan muuta, se nähdään myöhemmin! Harrastan matkailua, tulevien reissujen suunnittelua, vaeltamista sekä elokuvien ja TV-sarjojen katselua.

Kiinnostaako opettajan tai apuopettajan pesti? Lisätietoja: Toimintaan mukaan